Borrelhapjes

Borrelhapjes horen erbij.

Hier vind je borrelhapjes, warm, koud, vegetarisch , koolhydraat arm, of gewoon een leuk en lekker borrelhapje.

Een borrelhapje hoort erbij.

Een borrelhapje serveren aan vrienden of familie die op visite komen is een gewoonte wat wij van ouder op kind doorgeven en dat al eeuwen lang. Ik weet niet beter dan dat ik als kind mijn moeder de tafel en de woonkamer klaar zag maken voor de horde gasten die op hun weg waren. Samen met mijn vader de hele middag bezig was met borrelhapjes voorbereiden.

Bij mij is het eigenlijk niet anders, alleen zijn de hapjes wel veranderd in de jaren. Bovendien sta ik heel graag in de keuken met liefde iets eetbaars voor mijn allerbeste vriendjes en familie klaar te maken. Ik heb ze ondertussen zo verwend dat ze ook niets gewoons meer verwachten, daarom hou ik het altijd bij hooguit 3 uitgebreide borrelhapjes. De rest vul ik aan met nootjes, rauwkost met een dip en wat stukjes kaas en worst.

Mijn ervaring is dat je al snel veel te veel hebt, zeker als je gasten ook nog willen blijven eten. Wanneer dit het geval is? Maak dan echt niet te veel borrelhapjes, jij blijft dan met een vracht aan warme maaltijden zitten.

Gezelligheid.

Nu we weten dat de gewoonte om borrelhapjes te serveren een ingesleten gewoonte is. Jij dus hier terecht bent gekomen omdat je eens iets anders wil dan de eeuwige wrap rolletjes die je op bijna elk verjaardag feest krijgt of nog erger prikkertjes met een blokje kaas en een zilveruitje. Gaan we het hebben over het allerbelangrijkste van het gebruik borrelhapje. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de gezelligheid en het samen zijn. Leg de lat voor jezelf niet te hoog, beter één leuk borrelhapje met liefde door jezelf gemaakt, aangevuld met wat snelle borrelhapjes dan een gestreste gastvrouw of heer.

Ik heb wat leuke dingen verzameld, waar je gasten blij van worden.


Over Mamalou

Na alle tevreden mondjes die ik de afgelopen jaren heb gevoerd en alle enthousiaste reacties hierop en (ook de stiltes af en toe aan tafel) wil ik mijn passie voor koken en bakken delen met mensen zoals jij!

Meer over Mamalou

Neem contact op

  • louisa@mamaloukookt.com
  • +31 683015990

%d bloggers liken dit: