Koolhydraat arme recepten

Koolhydraat arme recepten

Hier deel ik de lekkerste koolhydraat arme recepten, deels van mij, deels weer aangepast uit een niet koolhydraat arm recept..

Koolhydraat arme recepten.

Wil je koolhydraat arm arm eten?, maar kijk je er tegen op. Ben je bang dat het niet lekker is? Hier deel ik een aantal lekkere koolhydraat arme recepten, de meeste zijn zelfs paleo proof. Waar zitten veel koolhydraten in? Dat lees je hier.

Een aantal jaar geleden zijn wij begonnen met koolhydraat arm/ Paleo maaltijden eten. Omdat mijn man destijds 13 kilo zwaarder was dan hij ondertussen is en ook ik tegelijkertijd door mijn leeftijd een buikje begon te ontwikkelen. Omdat we nog jaren voor de boeg hebben en niet te zwaar willen worden, waagden wij ons aan een koolhydraat arm dieet.

Koolhydraat arme recepten en afvallen.

Een koolhydraat arm dieet is niet gericht op punten tellen, calorieën meters etc etc. Koolhydraat arm eten is lekker en bovendien gezond, omdat je een deel van je koolhydraten vervangt door groenten, vlees of zuivel. Koolhydraat arme recepten, gaan uit van natuurlijke en onbewerkte producten. Omdat deze simpelweg weinig koolhydraten bevatten.

I.p.v. van brood bij je ontbijt eet je bijvoorbeeld yoghurt met fruit en zaden of een lekkere groene smoothie, tijdens je lunch een salade, met veel extra groentes. En ook bij je avondeten vervang je de pasta, rijst of aardappelen met groente. je eet geen koek, snoep en dat soort bewerkte dingen, pak een stuk komkommer of een klein handje nootjes.

Even wennen!

Als gevolg van je lage inname koolhydraten, gaat je lichaam over tot vetverbranding. In het begin krijg je wel een honger gevoel. Omdat je lichaam dit niet gewend is, maar na verloop van tijd zal je zien dat dit beter wordt. Drink veel water , dit helpt om je hongergevoel kwijt te raken. Bovendien is water heel gezond voor je, het helpt je lichaam de afvalstoffen af te voeren.

Genoeg gepraat, koolhydraat arm eten moet wel lekker zijn, daarom heb ik de voor mij beste recepten verzameld, getest en aangepast. Een aantal zijn er ook vegetarisch. maar hiervan kan je ook bij de vegetarische recepten vinden.

vega courgettenoedels met avocadodressing en champignons


vegetarische ei witlof salade


The

best memories

are made

around the table.

Over Mamalou

Na alle tevreden mondjes die ik de afgelopen jaren heb gevoerd en alle enthousiaste reacties hierop en ( ook de stilte af en toe aan tafel ) wil ik mijn passie voor koken en bakken delen met mensen zoals jij!

Meer over Mamalou

Neem contact op

  • louisa@mamaloukookt.com
  • +31683015990

%d bloggers liken dit: