Italiaanse recepten

Ook Italiaanse recepten kom je hier tegen.

Van pasta tot pizza, van lekker eenvoudig tot wat uitgebreider. Deze Italiaanse recepten vallen bij iedereen in de smaak.

Italiaanse recepten

Wie is er niet dol op een mooie zelfgemaakte tagliatelle bolognese of een heerlijke zelfgemaakte pizza. Italiaanse recepten zijn echt niet moeilijk te maken, meestal is het belangrijkste ingrediënt geduld en liefde natuurlijk. Ook kan het een kneden en uitrollen van het deeg een zeer ontspannend klusje zijn. Net zoals een flinke pan met homemade bolognese maken je de tijd kan geven om iets voor jezelf te doen. Het enige wat je dan nog rest aan het eind van de kooktijd is een goede gedroogde tagliatelle te koken en aan te vallen. Want ook met een goede gedroogde pasta is niets mis.

Italiaanse droom.

Het is nu niet zo dat Italiaanse recepten mijn specialiteit zijn, maar het is wel het enige land waar ik een pagina van heb gemaakt. Ik heb namelijk de stille wens om ooit een rondreis in Italië te maken en alle regio’s te proeven. Mijn voorkeur gaat stiekem uit naar Puglia waar de ingrediënten net even anders zijn dan in de rest van het land. In plaats van penne is er daar de orrechiettte, in plaats van spinazie de cime di rape en dan niet te vergeten de overheerlijke verse kaas burrata. En wat denk je van het overnachten in een trullo, deze witte puntvormige huisjes zijn kenmerkend voor Pulgia .

Trulli in Puglia

De Italiaanse recepten:


Life is a

combination

of magic and

pasta

Federico fellini

Over Mamalou

Na alle tevreden mondjes die ik de afgelopen jaren heb gevoerd en alle enthousiaste reacties hierop en ( ook de stilte af en toe aan tafel ) wil ik mijn passie voor koken en bakken delen met mensen zoals jij!

Meer over Mamalou

Neem contact op

  • louisa@mamaloukookt.com
  • +31 683015990

%d bloggers liken dit: