Spinazie cavatelli met courgette en tomaatjes

Koken doe ik momenteel nu heel de wereld afstand van elkaar moet houden ivm het jullie welbekende Covid-19 probleem, niet voor afhalers. Maar ja mijn kookbloed kruipt na een paar weken voornamelijk juf en huishoudster te hebben gespeeld toch waar het niet gaan kan, ik heb dus wat tijd om de boeken in te duiken in deze schaarse tijd. Die wij als ouders, zeker in deze rare coronatijd weinig hebben, afgedwongen bij mezelf. De afgelopen weken was ons menu niet heel speciaal of afwisselend en na drie keer kort achter elkaar friet uit de oven te hebben gegeten was ik er klaar mee. Met het idee van don’t waist tour food , zeker nu de schappen op de sommige momenten in de supermarkten leeg zijn. Heb ik van de halve zak spinazie die ik overhad, een pastadeegje gedraaid en er cavatelli van gemaakt, daar heb je geen pastamachine voor nodig maar wel een keukenmachine. En is ook ontzettend leuk te doen voor je kids, zodat ze eens niet achter hun schermpje verdwijnen na al de lessen die al grotendeels digitaal gevolgd worden.

Het is echt makkelijk om te maken en heel leuk om te doen. Op Youtube vind je genoeg filmpjes over hoe je de cavatelli maakt dus dat laat ik achterwege.

Het idee is van Jamie Oliver uit zijn boek Superfood voor familie en vrienden, ik ben weer ik en heb het uiteraard weer veranderd. Jamie maakt van de pasta pici, nog makkelijker en hij gebruikt babycourgettes (niet te vinden) ik de gewone, in plaats van pijnboompitten ( niet zo budget vind ik) gebruik ik gehakte geroosterde walnoten, of je neemt wat zonnebloempitten. De pasta kan je al eerder op de dag maken en los van elkaar laten drogen op een bakpapiertje.

Ingrediënten voor 4 personen:

Halve zak spinazie ongeveer 225 gram

300 gram ( Tipo 00) bloem, extra om te bestuiven

Olijfolie

4 teentjes knoflook, gehakt

1/2 theelepel chillivlokken

1 1/2 courgette, in kwarten en dunne plakjes gesneden

1 1/2 doosje Cherry tomaatjes

Handvol gehakte walnoten

Handje basilicum blaadjes gescheurd

Parmezaanse kaas voor erover, voor extra pit kan je ook in de pan al wat parmezaan erdoor roeren.

Extra vierge olijfolie ter garnering.

Aan de slag:

Doe de bloem met de spinazie in de keuken machine en laat draaien tot je een groene deegbal hebt. Het deeg moet soepel zijn niet droog of nat. Dus voeg eventueel water of bloem toe. Voor de cavatelli, trek je balletjes van ongeveer 2cm van het deeg en rol op een schoon weekblad hier worstjes van, in de vorm van sperziebonen. Breng als de tijd klaar is, een pan gezouten water aan de kook en doe in een pan met olijfolie de in plakjes gesneden knoflook met de chillivlokken.

Snijd de courgette in plakjes en de tomaten doormidden en voeg toe.. bak vijf minuten en doe dan de gehakte walnoten of zonnebloempitten erbij. Met eventueel wat kokend water en laat pruttelen terwijl je de pasta kookt in een pan met gezouten water. Vers hebben ze ongeveer 5 minuten nodig en gedroogd een minuutje of 9.

Giet af en vang een kopje kookwater op en hussel de cavatelli door de groenten, meng dan de basilicum en het grootste deel van de geraspte parmezaan erdoor. Doe er voor de smeuïgheid eventueel wat van het kopje water bij en serveer met de rest van de kaas en voor de gezelligheid een blaadje basilicum.

Eetsmakelijk!

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: