Homemade spinazie cavatelli met courgette en tomaatjes

Homemade spinazie cavatelli met courgette en tomaatjes kwam bij ons op tafel. Nadat de afgelopen weken was ons menu niet heel speciaal of afwisselend was. Na drie keer kort achter elkaar friet uit de oven te hebben gegeten was ik er klaar mee. Met het idee van don’t waist tour food , zeker nu de schappen op de sommige momenten in de supermarkten leeg zijn. Heb ik van de halve zak spinazie die ik overhad, een pastadeegje gedraaid en er deze homemade spinazie cavatelli van gemaakt, daar heb je geen pastamachine voor nodig maar wel een keukenmachine.

En is ook ontzettend leuk te doen voor je kids, zodat ze eens niet achter hun schermpje verdwijnen na al de lessen die al grotendeels digitaal gevolgd worden.

Het is echt makkelijk om te maken en heel leuk om te doen. Op Youtube vind je genoeg filmpjes over hoe je de homemadespinazie cavatelli maakt dus dat laat ik achterwege.

Het idee is van Jamie Oliver uit zijn boek Superfood voor familie en vrienden.

Wil je dit boek ook kopen? Doe dat dan via deze link, daar help je Mamalou weer een beetje mee.

Ik ben weer ik en heb het cavatelli recept uiteraard weer veranderd. Jamie maakt van de spinazie pasta pici, nog makkelijker en hij gebruikt baby courgettes (niet te vinden) ik de gewone, in plaats van pijnboompitten ( niet zo budget vind ik) gebruik ik gehakte geroosterde walnoten, of je neemt wat zonnebloempitten. De spinazie cavatelli kan je al eerder op de dag maken en los van elkaar laten drogen op een bakpapiertje.

Mijn foodprocessor begaf het!

En toen was het moment daar, mijn oude foodprocessor was al een beetje gedateerd, een beetje gebrekkig met bepaalde functies. Maar omdat ik het zonde vind om werkende dingen weg te doen heb ik ongeveer een half jaar door geploeterd. het stukje van de deksel wat contact maakt om aan te gaan was afgebroken en ik gebruikte het als een soort van sleutel om het trouwe apparaat in werking te krijgen. Nadat mijn vader, nadat ik te overhaast de inhoud van de kom in een ovenschaal geleegd had, bijna zijn kostbare gebit brak.

Was het moment daar! Omdat ik weer een hele tijd voort wil en alles wil kunnen maken koos ik voor een prachtige rode( mijn lievelings kleur) Magimix 4200 XL

Het is een dijk van een machine, je kan er mee hakken, kneden, kloppen. Hij kost wel wat, maar je hebt 30 jaar garantie op de motor en alle onderdelen zijn los te bestellen.

Homemade spinazie pasta (cavatelli )met courgette en tomaatjes

Met het idee van don’t waist tour food ,Heb ik van de halve zak spinazie die ik overhad, een pastadeegje gedraaid en er cavatelli van gemaakt, daar heb je geen pastamachine voor nodig maar wel een keukenmachine. En is ook ontzettend leuk te doen voor je kids. Op Youtube kan je filmpjes vinden hoe je cavatelli maakt.

 • 1/2 zak spinazie (ongeveer 225 gram)
 • 300 gram tipo 00 (plus extra om te bestuiven)
 • olijfolie
 • 4 teentjes knoflook (gehakt)
 • 1/2 theelepel chillivlokken
 • 1 1/2 courgette (in kwarten en plakjes gesneden)
 • 1 1/2 doosje cherrytomaatjes
 • Handvol walnoten (gehakt of zonnebloempitten)
 • Handvol Basilicum (gescheurd)
 • Parmezaanse kaas (voor extra pit kan je ook in de pan al wat parmezaan erdoor roeren.)
 • Extra vierge olijfolie voor de garnering
 1. Doe de bloem met de spinazie in de keuken machine en laat draaien tot je een groene deegbal hebt. Het deeg moet soepel zijn niet droog of nat. Dus voeg eventueel water of bloem toe. Voor de cavatelli, trek je balletjes van ongeveer 2cm van het deeg en rol op een schoon weekblad hier worstjes van, in de vorm van sperziebonen. Breng als de tijd klaar is, een pan gezouten water aan de kook 2. Doe in een pan met olijfolie de in plakjes gesneden knoflook met de chillivlokken.

  Snijd de courgette in plakjes en de tomaten doormidden en voeg toe.. bak vijf minuten en doe dan de gehakte walnoten of zonnebloempitten erbij. Met eventueel wat kokend water en laat pruttelen terwijl je de pasta kookt in een pan met gezouten water. Vers hebben ze ongeveer 5 minuten nodig en gedroogd een minuutje of 9.

 3. Giet af en vang een kopje kookwater op en hussel de cavatelli door de groenten, meng dan de basilicum en het grootste deel van de geraspte parmezaan erdoor. Doe er voor de smeuïgheid eventueel wat van het kopje water bij en serveer met de rest van de kaas en voor de gezelligheid een blaadje basilicum.

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: