Pastasalade van Mamalou

Pastasalade van Mamalou.

Deze pastasalade met mosterd honing dressing heb ik jaren geleden zelf verzonnen, daarom ook deze titel. Handig om een dag van te voren te maken en mee te nemen naar een picknick of BBQ. Samen met deze handige salade en ook makkelijk van te voren te maken en te bewaren.

Dus haal je BBQ te voorschijn of bestel er een mooi exemplaar. Ik adviseer je om niet een te kleine te nemen, want als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je meer. Wij doen het met deze BBQ, maar heb je een groter budget dan kan je een nog grotere aanschaffen, op de lange termijn heb je daar meer aan. Wat is het een plaatje van een BBQ.

Zeker als je vaak vrienden en familie over de vloer krijgt. Zelfs straks tijdens de versoepelde regels van de corona crisis en je misschien niet op vakantie gaat? Is BBQ met vrienden wel toegestaan, mits je de 1,5 meter regel hanteert natuurlijk.

Een goed BBQ kookboek.

Alles valt of staat met een goede handleiding en een goed recept. Mijn man alias Papalou heeft al een aantal kookboeken verzamelt. De serie Smokey Goodness van Jort Althuizen. Hier staan geweldige BBQ recepten in, met ook veel grote stukken vlees, dus beknibbel alsjeblieft niet op de grote van je BBQ.

Smokey goodness 3 Smokey goodness 2 Smokey goodness

Genoeg gekletst nu, wat ik eigenlijk wou vertellen is dat ik op verzoek van een vriend wonend op Mallorca de mamalou’s pastasalade hier deel. Ik hoor graag van je wat jij ervan vindt.

De pastasalade!

Pastasalade van Mamalou

Deze pastasalade met mosterd honing dressing heb ik jaren geleden zelf verzonnen, daarom ook deze titel. Handig om een dag van te voren te maken en mee te nemen naar een picknick of BBQ. Samen met deze handige salade en ook makkelijk van te voren te maken en te bewaren.

 • 3 Tomaten (in stukjes)
 • 1 Appel (in stukjes)
 • 1 Rode ui (gesnipperd)
 • 1 Blikje kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
 • 1 Blikje linzen (afgespoeld en uitgelekt)
 • 100 gram Fregola, reuzencoucous of anderen kleine pasta
 • 1 eetlepel gedroogde oregano

Dressing

 • 100 ml Olijfolie
 • 1 Citroen (sap en rasp)
 • 3 eetlepels Grove mosterd
 • 2 eetlepels Honing
 • Snuf zeezout
 1. Doe alle ingrediënten voor de salade in een schaal, de ingrediënten voor de dressing in een pot met deksel en schud goed. Meng door de salade en klaar is Kees. In de koelkast blijft dit wel twee dagen goed hoor!

  Geniet ervan!

  Met liefde Mamaloukookt

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: