Dutchoven kip-aardappel stoof

Dutchoven kip-aardappel stoof

De dutchoven kip-aardappel stoof

Dutchoven kip-aardappel stoof is schandalig makkelijk en te lekker, niet helemaal naar Mamalou haar belofte zonder pakjes en zakjes maar ach soms moet je het jezelf makkelijk maken. Dus grijp je favoriete fles BBQ-saus en ga aan de slag. Dit gerecht maakte is op de eerste dag van één van onze kampeer uitjes.

Zorg dat je een flesje gekoelde wijn in je koelbox hebt, sla je kamp op en ga aan de slag. Reken ongeveer op een uurtje of 1,5\ 2 dus start op tijd. Bij dit recept heb ik de kip thuis al gesneden, dat vond ik wel zo hygiënisch, het scheelt veel gerommel ook. Zodra de deksel dicht zit kan jij lekker zitten en genieten van omgeving. Tijd voor quality time met je gezin.

De camping

Op het plaatje hierboven waren we in Friesland op de camping It Dreamlân bij Kollumerpomp. Deze camping heeft een natuurkampeerterrein en diverse huisjes en groeps accomodaties. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Er staat een trampoline en je kan de skelters gebruiken. Ook kan je er kano’s huren om de weidse velden van het Friese land te bewonderen. De camping bevindt zich vlakbij het natuurgebied de Lauwersmeer en Waddenzee. Een uitstapje naar het zeehonden centrum in Pieterburen is ook makkelijk te doen.

Dutchoven op de camping?

Je kan natuurlijk niet ongevraagd gaan koken met vuur op een camping, de camping eigenaar zit niet te wachten op brandvlekken in zijn gras. Wij hebben altijd een vuurschaal mee waar we dan in koken.

Meestal wordt het goedgekeurd hoor op campings waar je ook mag barbecueën. gewoon even overleggen.

Dit Dutchoven kip-aardappel stoof recept is geschikt voor een Dutchoven van 3 liter, genoeg voor 4 personen.

Ons pannetje

Hoe je je pan na het eten behandeld lees je op mijn blog The Dutchoven, afwassen doe je dus niet gelijk. Gewoon de volgende ochtend, lekker relaxed toch?

Dutchoven BBQ kip- aardappel stoof

Dutchoven kip-aardappel stoof is schandalig makkelijk en te lekker, niet helemaal naar Mamalou haar belofte zonder pakjes en zakjes maar ach soms moet je het jezelf makkelijk maken. Dus grijp je favoriete fles BBQ-saus en ga aan de slag. Dit gerecht maakte is op de eerste dag van één van onze kampeer uitjes.

 • 1 kilo kippen dijen (in stukjes)
 • 1 kilo krieltjes of kleine aardappeltjes (in kwarten gesneden)
 • 125 gram gerookte spekreepjes
 • 1 rode ui (gehakt)
 • 1 fles van je favoriete BBQ saus (niet een kleintje)
 • olijfolie

De voorbereiding van je dutchoven

 1. Steek 3 aanmaakblokjes aan op de Vuurplaat. Zet de starter gevuld met de briketten erboven op. Wacht ongeveer een kwartiertje. De briketten zijn nu wit aan het uitslaan

 2. Plaats 6 kooltjes op de plaat en zet de pan met een scheut olijfolie erboven op. Laat dit een paar minuten zo staan totdat de pan enigszins heet is.

De bereiding

 1. Bak nu de ui met de spekblokjes even aan tot de ui in een beetje olie tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Doe nu de kip erbij, roer goed door en dan de aardappeltjes. Nu komt de grap, leeg de hele fles BBQ-SAUS in de pan en roer goed door. Doe de deksel op de pan en leg de andere kooltjes verspreid op de deksel.

 2. En nu???? Zitten maar, wijntje openen en na een uurtje een keertje omroeren en even kijken of de aardappeltjes al beginnen te garen. Probeer je in te houden en open de deksel zo weinig mogelijk. De warmte ontsnapt namelijk elke keer als je dat doet.

 3. Ik snap het wel hoor, het blijft toch mooi, je potje te koken zonder gas of stroom, maar beheers je!

 4. Controleer vanaf nu heel af en toe hoe de piepers ervoor staan! Zijn ze gaar? Aanvallen maar! Je kan de pot ook lekker laten staan tot je er klaar voor bent, het blijft echt heel lang warm. En omdat je kippen dijen gebruikt wordt de kip ook niet droog!

 5. Dien op in een diepe kom en geniet van het moment…

  Eetsmakelijk!

De afwas

 1. Afwassen mag veel later, de pan moet eerst goed afkoelen. Dus op je gemak de volgende dag is geen probleem.

  Hoe je de pan behandeld staat in het blog The Dutchoven

 2. Met liefde,

  Mama en Papalou

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Eén opmerking over 'Dutchoven kip-aardappel stoof'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: