Paleo lasagne di Mamalou

In de tijd dat wij nog niet aan ons paleo lifestyle werkten aten we met regelmaat vers gemaakte lasagne, echt heel lekker natuurlijk, maar pasta en saus op basis van bloem en koemelk zit er natuurlijk niet in nu. Niet erg hoor, want we voelen ons veel en veel beter met deze levenstijl, maar een lekkere lasagne had ik nu toch best behoefte aan.

Dus op ontdekkingsreis door paleo land en mijn eigen receptjes. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wel een heel bijzonder smakelijk gerecht. Tuurlijk is het wel anders dan de echte pasta bladen die ik zelf draaide, maar ik en manlief zijn niet ontevreden, zelfs de kindertjes aten het op. Ons zoontje vond alleen de pannenkoeken wel het lekkerst, dus mocht je wat over hebben?? Geen probleem dus. Ik ga binnenkort eens proberen of ik van dit wrap recept ook die mexicaanse wrap bakjes kan maken van laatst.

 

Ingrediënten voor 5 personen:

Voor de lasagne bladen

12 eieren

1/2 liter ongezoete amandelmelk

6 eetlepels kokosmeel

4 theelepels tapiocameel

Snuf zout

Kokosolie om te bakken

 

Voor de bechamelsaus:

Halve bloemkool gekookt

Kokosmelk

Zout en versgemalen peper

 

Voor de rode saus: 

125 gram spekblokjes

1 rode ui gesnipperd

1 flinke wortel fijn gesneden

1 stengel bleekselderij fijn gesneden

600 gram rundergehakt

Klein blikje tomatenpuree 2 eetlepels

1 blikje tomatenblokjes

1/2 glas rode wijn

200 ml water

2 laurierblaadjes

Theelepel zeezout Gris, Keltisch of Himalaya

Vierkante ovenschaal 25 x 25 cm ingevet
Aan de slag:

 

Je begint met het maken van de rode lasagne saus door de spekjes een minuut of vijf uit te bakken. Daarna kan je de gesneden groenten erbij doen en een minuut of tien zachtjes laten zweten met deksel op de pan.

Nu kan het gehakt erbij en bak dit rul en bruin, zodra dit zover is die je de wijn erbij en laat dit twee minuten door pruttelen. Zodat de alcohol verdampt en alleen de smaak nog overblijft.

Nu mag je de tomatenblokjes en de puree toevoegen samen met het water en de laurier en het zout. Roer goed door en zet het met de deksel op de pan een kwartiertje op een zacht vuurtje.

Ondertussen bereid je het beslag voor de lasagne bladen door de eieren met de amandelmelk los te kloppen en daarna de rest erdoorheen te roeren, laat even staan.

Begin ook met de bechamelsaus door de bloemkool voor te koken. Zodra deze gaar is doe je dit over in een blender en pureer met wat kokosmelk, zout en flink wat peper. De saus moet een beetje de dikte hebben van yoghurt. Zet apart

Na een kwartier doe je de deksel van de pan met saus en laat nog een kwartiertje koken.

Bak ondertussen in een pannenkoek pan de lasagne bladen door wat kokosolie in hete pan te smelten en de bladen te bakken alsof je pannenkoeken bakt, maak ze niet te dik. Zet ondertussen de saus uit en houd ook apart. Zodra je alle bladen hebt gebakken kan je beginnen met opbouwen.

Begin met een dun laagje witte saus op de bodem van de schaal. En verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Nu een laagje bladen, snij een beetje op maat en laat een beetje overlappen. Ik heb er eentje doormidden gesneden en de snijkanten naar de zijkanten van de schaal gelegd, met een beetje geluk red je de rest met twee kwarten uit te vullen. Maak er niet te veel meetwerk van hoor, je ziet er straks niets meer van! Nu verdeel je een dun laagje rode saus erover gevolgd door een laagje bechamel. Smeer de bechamelsaus een beetje uit over de rode saus met en bak kwast en zorg dat alle bladen bedekt zijn. Ga zo door tot je een nog wat rode en witte saus over hebt om alles als laatste laag af te dekken, vooral de witte mag er lekker dik op natuurlijk.

Zet een half uurtje in de hete oven en serveer, pas op hoor het is gloeiend heet!

Appétit

Met liefde❤️

Mamalou

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: