Paleoproof groene smoothie met boerenkool

Ik word de laatste dagen regelmatig aangesproken door dames die nogal geïnteresseerd zijn in de Paleolifestyle die ik nastreeft. Vragen als “wat eet je dan”? Zullen bij ons Paleomensen niet vreemd in de oren klinken. Om de dames niet gelijk een cold turkey te laten afkicken zeg ik dat ze eerst eens moeten beginnen hun ontbijtgewoontes aan te passen, daarna volgt de lunch en het diner. Drink minstens twee liter water per dag! En laat wel alle suiker staan!!! Daar kan je het best zo snel mogelijk vanaf zijn, let ook op de verborgen suikers in alle spullen die je in de super markt koopt. Als je Paleo volgt eet je deze toevoegingen dus niet en wordt het winkelen eigenlijk veel makkelijker. Daarover later meer! Nu eerst het ontbijtideetje.

Ingrediënten voor twee flinke glazen!

1 banaan in stukjes

1 appel in stukjes

1 avocado in stukjes

3 handen gesneden boerenkool

Eventueel een beetje honing

Amandelmelk ongeveer 250 ml

Gebroken lijnzaad

 
Nu aan de slag:

Pak je blender en stop alle ingrediënten erin, hopla! Eventueel kan je het wat dunner maken met extra amandelmelk.

Giet in een glas en drink op, voor je extra dierlijke eiwitten kan je er een gekookt eitje bij eten. Deze kan je natuurlijk ook later op de ochtend als tussendoortje eten.

Boerenkoolpaleoweetje:

Rauwe boerenkool bevat met 180 mg/100 g meer calcium dan halfvolle melk (123 mg/100 g). Ook vitamine A, C en K zijn rijk vertegenwoordigd. Vitamine K helpt bij de bloedstolling. Vitamine A is belangrijk voor de ogen en huid.

Naast calcium en vitamines is boerenkool rijk aan antioxidanten als carotenoïden en flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die vaak in verband worden gebracht met anti-kanker gezondheidsvoordelen. Ook luteïne en zeaxanthine verbindingen vind je terug in boerenkool. Dit zijn de belangrijkste bestanddelen van de gele vlek (macula lutea) in het oog.

Een super plantje dus. Boerenkool behoudt zijn gezondheidsvoordelen het beste wanneer je het minimaal verhit.

(bron: https://www.paleo.nl)

Vergeet niet dat Paleo een manier van leven is, waardoor jij je uiteindelijk veel fitter gaat voelen. Probeer wat openluchtbeweging te zoeken, wandelen, fietsen of desnoods straks hardlopen, daar ga je je nog fitter en blijer bij voelen.

Geniet van je smoothie en je nieuwe start😘

Met liefde ❤️

Mamalou

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: