Siciliaanse parmigiana di zucchine

Heerlijk! Een recept uit dit geweldige vegetarische kookboek


<a class="<a href="https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1070286&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Ff%2Fthe-green-kitchen%2F9200000021818202%2F&name=The%20green%20kitchen%2C%20David%20Frenkiel">The green kitchen</a>" href="//partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1070286&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Ff%2Fthe-green-kitchen%2F9200000021818202%2F&name=The%20green%20kitchen%2C%20David%20Frenkiel">The green kitchengreenkitchen

Ook weer een lekkertje voor de kids en vol groentes, het is wel even een klusje maar ik vind het nooit een straf om lekker in de keuken te rommelen en bezig te zijn om  mooie voedzame maaltijden te creëren. Dus zet je favoriete muziek aan en ga aan de slag.

Het lijkt een beetje op lasagne, alleen zijn de bladen vervangen door plakken gegrilde courgette.

Ingrediënten voor 5 personen of 6 ( maar we hebben een stel smulpaapjes hier):

1 hoeveelheid tomatensaus, het recept staat verderop.

5 courgettes in plakjes van ongeveer 7 mm gesneden

5 theelepels zout

6 hardgekookte eieren

olijfolie

300 gram buffel mozzarella ga niet stiekem die goedkopere nemen, daar krijg je spijt van! Geloof me!

Ongeveer 100 gram Parmezaanse kaas

1 grote handvol verse basilicumblaadjes

1 grote handvol verse muntblaadjes ( van de rest maak je een heerlijk potje thee )

versgemalen zeezout en peper

Aan de slag!

Strooi het zout over de courgetteplakken en schud goed door in een vergiet, laat dit en half uur staan uitlekken.

Ga nu aan de slag met de tomatensaus hier heb je voor nodig:

olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt

½ theelepel chilivlokken

3 blikjes tomatenblokjes van 400 gram

De blaadjes van 5 takjes basilicum

versgemalen zeezout en peper

 

Fruit de uien met het knoflook en de chili vlokken in wat olie tot ze goudkleurig zijn. Roer dan de tomaten , de basilicum en wat zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat dit sausje een minuut of 20 zachtjes pruttelen.

Als je de saus laat afkoelen kan je hem een week goed houden in een afgesloten pot in de koelkast, hé das nou toch best handig want vooruit zien is regeren en hoef je dus alleen die courgettes al meezingend met je favoriete muziek te grillen op de dag zelf , de laagjes op te bouwen en de wachten maar.

Spoel na een half uur de courgette plakken af en  dep ze droog met een schone theedoek. Smeer ze in met wat olijfolie en gril ze aan beide kanten toe ze een mooi bruin streepje hebben en soepel zijn. Dit kan je in je grillpan doen, of als je net als ik de beschikking hebt over een buiten keuken doe je dat natuurlijk, ben je veel sneller klaar. Kook wel ondertussen even die eieren!

Als dit allemaal gedaan is kan je de ovenschaal van ± 25 x 30 cm erbij pakken. Begin met een laagje saus, leg hier wat plakken courgette op gevolgd door wat plakjes ei, wat plukjes buffel mozzarella, geraspte parmezaan, wat munt en basilicumblaadjes en een draaitje peper.

Nu weer wat saus en weer hetzelfde ritueel, net zolang tot je klaar bent, je eindigt met een laagje saus en parmezaan. Gebruik tussen de lagen niet te veel saus, dan heb je genoeg over voor de bovenste laag. Op de bovenste foto zit de laatste laag er nog niet op!

Hieronder wel! Stop je schaal een minuut of 40 in een voorverwarmde oven van 200° C .

IMG_20170918_175737715

Piacele e divertente!                                                         Eetsmakelijk en geniet ervan!

Con Amore Mamalou♥

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: