Gevulde courgettes uit de oven

Makkelijk courgette ovengerecht gevuld met orzo en ook weer goedgekeurd door de kindertjes. Deze komt uit de Allerhande van Augustus 2017 en is gebaseerd op 4 personen, maar aangezien je genoeg saus hebt kan je er best een courgette extra bij maken, zoals in mijn geval en dan is het dus voor 5 personen.

 

Ingrediënten voor 4 personen dus:

200 gram riso of orzo dit zijn rijst vormige pasta’s ( deze koop je natuurlijk bij de Appie, maar ik koop ze stiekem bij de Turkse supermarkt en daar heet het Nuh ún.

ankara-makarnasi

4 courgettes ( blijven een week goed in de koelkast dus koop verstandig in )

200 gram spekreepjes

30 gram roomboter

30 gram bloem

250 ml melk

150 gram geraspte kaas

 

Hoe maak je het?

Verwarm allereerst je oven voor op 190°C en kook de pasta volgens de aanwijzing op het pakje, giet het af, spoel af met koud water en laat het verder afkoelen. Halveer de courgettes en schraap deze leeg met bv een meloenlepeltje ⇓

meloenlepel

Snijd het uitgeschepte vruchtvlees fijn en laat het uitlekken in een vergiet, leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.bak de spekjes uit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Smelt de boter in de pan en maak met de bloem een roux in ongeveer 3 minuten tot het lichtbruin wordt. Nu kan je beetje voor beetje de melk toevoegen met een garde en laat het ook weer 3 minuten koken tot een dikke saus. Haal de pan van het vuur, schep de spekjes het vruchtvlees van de courgettes en de kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Vul de saus over de courgettes en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar, ik vond zelf de vulling een beetje zacht en denk dat ik de volgende keer een geklutst eitje door de saus meng om wat stevigheid te creëren. Maar dat is een persoonlijk bevinden hoor, de smaak was echt superlekker!

 

Eet smakelijk!

 

Met liefde Mamalou♥

 

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: