Mamaloukookt

Mamaloukookt is Louisa, 48 lentes jong en moeder van 3 draakjes in alle soorten en maten. Mamaloukookt is getrouwd met Nanne, die wat koken betreft vooral geniet en eet maar wel vaak het buiten kook gedeelte op zich neemt. Ik noem hem altijd Papalou voor de grap, omdat ook hij best gepassioneerd bezig is met dat buiten kook gedeelte. Voor hem is dan ook de afdeling dutch oven op het lijf geschreven.

Als klein meisje stond ik al in de keuken met mijn vader cakes te bakken. Waarschijnlijk vooral om de gardes af te mogen likken. Maar ik ging op vrijdag vaak mee naar de markt in Leeuwarden en zocht dan samen met mijn moeder de vis uit. Mijn vader maakte deze dus zelf schoon en ik stond er met mijn neus bovenop. Melk uit de winkel? Welnee, papa ging naar de boer verderop, kocht daar liters melk in een heuse melkbus. Thuis werd de melk gepasteuriseerd en in flessen gedaan. Toen kon dat gewoon.

Waarschijnlijk is daar de basis gelegd en is mijn passie voor alles wat met koken en eten te maken heeft ontstaan. 

Mamaloukookt met Thuisgekookt

Momenteel kook ik voor thuisgekookt.nl, dit is een online platform waar je als hobbykok maaltijden kan delen in je buurt. Ik kook onder de naam Mamaloukookt met liefde en heb al aardig wat afhalers die zeer enthousiast zijn over mijn kookkunsten. Dat maakt me altijd blij!

Ondertussen is het koken een uit de hand gelopen hobby van me en heb ik dus mijn eigen food blog. Momenteel werk ik hier nog hard aan, dus nog niet de hele vormgeving is up to date.

Digitaliseren

Dit blog ben ik begonnen op verzoek van mijn oudste. Ze maakte zich zorgen over de toekomst.

Kon zij, als ik uiteindelijk het tijdige met het eeuwige verwissel, überhaupt wijs worden uit mijn krabbels en notities die ik overal bewaar. Volgens mijn toen 16 jarige meid  moest ik het digitaliseren.

Ondertussen is ze bijna 20 en helpt me af en toe met een foto maken voor de site, appt ze me met kookvragen nu ze net op haar zelf woont. En denkt ze af en toe enthousiast mee. Ook de andere twee kids weten niet beter dan dat hun moeder in de keuken te vinden is. En als ik daar niet ben is ze wel iets aan het doen wat er mee te maken heeft.

Ondertussen heb ik mijn eigen domeinnaam, Facebook-pagina en Instagram voor Mamaloukookt. Tevens ben ik de eigenaresse van webwinkel mooiismooi.nl, hiervoor maak ik unieke en dus handgemaakte spulletjes op mijn naaimachine, zoals tassen, roodkapje verkleed capes of leuke keukenshorten.

Aangezien mijn passie bij het koken ligt, ben ik in de toekomst van plan om mooiismooi samen te voegen met mamaloukookt en hiervoor een hippe keukenschorten lijn te ontwerpen.

Smaakvol Noord-Holland

Tevens werk ik heel recent samen met smaakvolnoordholland . Wekelijks komen hier recepten voorbij om andere mensen te inspireren ook die keuken in te gaan. Deze recepten zullen niet al te uitgebreid zijn en dus makkelijk te maken.

Het geheime ingrediënt

Na alle tevreden mondjes die ik de afgelopen jaren heb gevoerd en alle enthousiaste reacties hierop ( en ook de stilte af en toe aan tafel ) wil ik mijn passie voor koken en bakken delen met mensen zoals jij! Een kookliefhebber, een lekkerbek en creatieveling in de keuken.

Dit alles en dat geldt voor alles wat Mamalou doet met een enorme dosis Liefde…Ik volg recepten van bekende koks, kookboeken, tijdschriften, internet maar ook knutsel ik zo af en toe mijn eigen receptjes in elkaar…

Ik hoop dat ik op mijn beurt jullie kan inspireren de lekkerste gerechten uit je handen te laten komen uiteraard met liefde…… het geheime ingrediënt.

Heb je iets gemaakt van deze recepten dan word ik heel blij van een reactie.

 Liefs van Mamalou.

Gepubliceerd door mamaloukookt

Kookboekenwurm, receptverslinder en kookgek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: